Sol, sommer og paragliding ad libitum.

Den anden weekend i juni stod for ca. 50 paraglider-piloter i paraglidingens tegn, hvor medlemmer fra flere forskellige klubber rundt om i landet var inviteret til flyvning og hygge med base på Lindtorp Flyveplads i det Midt-og Vestjyske. 

Paraglider-klubben Parafun, inviterede i weekenden til venskabstræf, som det har været traditionen nogle år efterhånden. For første gang var arrangementet dog rykket frem fra august til juni måned, da man de sidste par år havde haft nogle træf, som næsten ikke bød på flyvning, grundet dårlig vejr. 

Deltagere fra Airwave, Valhalla, PG Nord, Vingesus og Parafun nød hinandens selskab og det fantastiske vejr. Vejret viste sig fra sin aller bedste side, og det må siges, at venskabstræffet 2018 gav optimale muligheder for udøvelse mange forskellige PG discipliner. 

Om fredagen fortsatte den fabelagtige søbrise, om de lokale piloter havde nydt godt af allerede fra om onsdagen, og det betød, at piloter der ankom fra Sjælland kunne parkere bilen og stige direkte ind i seletøjet og flyve skrænt på en af Danmarks absolut bedste skrænter i Toftum Bjerge med et fantastisk view ud over Oddesundbroen og Nissum Bredning. 

Fredag aften blev der fløjet med motor på Lindtorp Flyveplads, og flere af motoreleverne fik logget mere flyvetid, end de havde turde håbe på. Senere på aftenen blev der hygget og udvekslet erfaringer over Rune’s fortrinligt smagende hjemmebryggede øl. 

Aktiviteter til lands, til vands og i luften. 

Lørdagen morgen bød på optræk og motorflyvning. Da søbrisen igen på magisk vis viste sig i Toftum Bjerge, kørte flere piloter atter ud for at opleve det lækre bløde løft, mens andre (Preben Iversen, Vingesus) benyttede termikken til at skrue sig op i de højere luftlag og flyve de ca. 23 km. til Toftum. 

Vinden tog til i løbet af eftermiddagen, og de små hurtige glidere blev fundet frem, at de dygtige piloter, der mestre flyvning i dette vindvindue. Andre nød det gode vejr og badede i den lune fjord. 

Der blev atter fløjet med motor og groundhandlet næsten indtil solnedgang. Endnu en formidabel dag blev afrundet på behørig vis med socialt samvær på tværs af klubberne over en lækker grillbuffet. 

Mange tak til arrangørerne i Parafun, for det flotte arrangement, det bliver simpelthen ikke bedre! 

Skrevet af Anne-Mette Bjerregaard