Giv en god naturoplevelse videre på Naturens Dag

Inviter lokalbefolkningen ud i naturen på tandemtur eller til groundhandling. Årets tema er Vild i naturen, og alle kan være med.

Naturens dag er en landsdækkende mærkedag for naturoplevelser og friluftsliv. Ved at deltage i Naturens Dag får din forening mulighed for at blive synlig i lokalområdet, skabe interesse for den lokale natur og få nye samarbejdspartnere.

Den 2. søndag i september er det Naturens Dag, den årlige mærkedag for vores natur. Her inviterer foreninger, museer, kommuner, naturvejledere og mange andre, danskerne ud på oplevelser i naturen. I år er det Naturens Dag søndag d. 13. september 2020.

Det er Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, der sætter den overordnede ramme for Naturens Dag og sørger for det landsdækkende fokus, men alle DHPU foreninger inviteres med til at arrangere naturoplevelser for unge og voksne. 

Giv en god naturoplevelse videre
Det er nemt at byde ind med arrangementer på Naturens Dag. Allerede nu kan foreninger registrere arrangementer på www.naturensdag.dk, og her kan alle, der vil ud i naturen, søge blandt de mange oplevelser.

Arrangører kan få tilsendt en arrangørpakke med PR-materialer, synlighedsmaterialer, børneaktiviteter o.l. Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet sørger for omfattende landsdækkende markedsføring og PR for Naturens Dag og de mange arrangementer.

”Sådan en dag med åbent hus i naturen er en god måde at give flere lyst til friluftsliv på. Det inspirerer ikke bare på Naturens Dag, men også resten af året. Mange arrangører ser det som en mulighed for at dele deres friluftsinteresse og give gode oplevelser videre, og det er også en måde skabe synlighed om sin forening eller klubs aktiviteter og tilbud” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Sidste år deltog ca. 250.000 danskere på Naturens Dag i ugen op til. 

Sådan er du med

  • Planlæg et arrangement, der viser jeres friluftsaktivitet. I kan lave arrangementet alene eller sammen med andre foreninger, kommunen mv. 
  • Lad jer gerne inspirere af årets tema ”Vild i naturen”. 
  • Registrer arrangementet på www.naturensdag.dk
  • Vælg om I vil modtage en arrangørpakke med f.eks. banner, T-shirts og børnespil til jeres arrangement.  
  • Lav PR lokalt for jeres arrangement.

På hjemmesiden www.naturensdag.dk kan I også finde inspiration til jeres arrangementer