Påskenyhedsbrev

Kære medlemmer i DHPU. Her lidt gode nyheder op til påske.

Repræsentantskabsmøde

Tak for et godt repræsentantskabsmøde, hvor alle poster blev besat. Det er dejligt at se, at vi har så mange ildsjæle, som gerne vil involveres og være med til at føre Unionen i en god retning.

Tusind tak til Poul Henriksen for et enormt stykke frivilligt arbejde i 11 år som uddannelseschef for Unionen. Heldigvis har Poul fundet en god kandidat, som han har haft under oplæring i længere tid. Et stort velkommen til Lars Thomsen som ny uddannelseschef. Poul Dige fortsætter i uddannelsesudvalget som Lars’ højre hånd. Også en stor tak til Jens Voetmann som har været sikkerhedschef og tidligere aktiv i bestyrelsesarbejde. Jens har også givet vores nye sikkerhedschef en god introduktion til opgaven, velkommen til Allan Skovlund som ny sikkerhedschef. Vi ser rigtig meget frem til et godt samarbejde med allerede mange nye idéer til arbejdet med uddannelse og sikkerhed i DHPU. Og så er vi meget glade for at få lov at beholde vores flyvechef Rufus Tollesen og Klaus Pedersen, som både materielchef og luftrumschef. 

Også et stort velkommen til nyt bestyrelsesmedlem, Henrik Brodersen fra Vingesus og til Jesper Eybye fra MDK som suppleant. Unionsbestyrelsen består således af formand Sanne Røhe, Malene Fredensborg, Christoffer Rasmussen, Martin Krogager og Henrik Brodersen. 

Det var også glædeligt at konkurrenceudvalget fik hele tre nye ansigter, nemlig Frederik Vincents, Mette Krum og Mads Crandal, som nu supplerer Christian Moselund og dermed nu repræsenterer både hanggliding og paragliding i Danmark.

En endelig oversigt over unionens tillidspersoner vil fremgå af hjemmesiden efter Påske, og af referat, som vil blive udsendt, når det har været gennem de formelle processer. 

DIF Incitamentspulje

DHPU er meget stolte over at modtage i alt kr. 96774 fra DIF den 8. april 2024. DIF har de næste tre år en incitamentspulje, med det formål at inspirere unionerne/forbundene til at øge diversitet i Unionsbestyrelse til et minimum på 30/70 Q/M. Pr 31.12.2023 var DHPUs fordeling 60/40. 

Ny hjemmeside

DHPU har fået ny hjemmeside, som gerne skulle være mere intuitiv og overskuelig. Hjemmesiden er udviklet af Knud Løve (https://loeveweb.dk), og den blev lanceret to dage inden repræsentantskabsmødet. Der har været et større oprydningsarbejde efter den gamle hjemmeside, og det er muligt, at der stadig kan findes fejl og mangler. Skriv gerne til Camilla (cac@dhpu.dk) hvis I finder noget, så det kan blive rettet.

Strategiproces 

Tak til de mange klubber som har bidraget til strategiarbejdet med den kommende strategiperiode 2026-2030. Det er vi meget taknemmelige for og vil gøre vores bedste for at imødekomme klubbernes ønsker til det fremtidige strategiarbejde. Der er lagt en god plan for processen, så vi kan komme med et gennemarbejdet bud til jer og DIF på kommende strategi – forankret i klubbernes tanker og ønsker. 

Samarbejde med Textilskolen

DHPU er rigtigt glade for at have etableret nyt samarbejde med Textilskolen, hvor eleverne på skolen omsyer aflagte skærme til nye beklædningsformer og laver hængekøjer af seletøj. Vi vil derfor opfordre til at sende gammelt og udtjent udstyr til os (Dansk Hanggliding og Paragliding Union, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby), så det kan komme i nye unge hænder og få nyt liv. DHPU betaler selvfølgelig for porto, så skriv til Camilla på mail cac@dhpu.dkhvis du har seletøj, skærme eller drager liggende, som du vil bidrage med og gøre noget godt for klimaet og miljøet.

Flyvestedsoversigten

Tak for den store indsats med at indmelde flyvesteder, beskrivelser og videomateriale. Takket være jer er Flyvestedsoversigten færdig, og vi har fået klippet en masse gode film sammen som løbende vil blive lagt på Facebook og Instagram for at gøre vores medlemmer, interessenter og samarbejdspartnere opmærksomme på Flyvestedsoversigten. Husk nu at checke ICAO-kort og NOTAMs hver gang du skal flyve i områder, hvor der kan være restriktioner. 

Marketingkampagner

Vi har fået lavet marketingkampagner på Facebook og Instagram. Tak for fedt videomateriale fra Dennis Koch og Florent Balac. Der er rigtig mange som har set kampagnerne, og vi håber det er noget, I vil kunne mærke i klubberne. 

ESG-rapport

På den nye hjemmeside finder I også vores netop udgivne ESG-rapport, en bæredygtighedsrapport over Unionens forskellige forhold og tiltag indenfor E=Miljø/Klima S=Socialt G=Governance. Rapporten er både en beskrivelse af unionen og en opgørelse af forskellige nøgletal, som vi vil måle på fra år til år. Som I nok har hørt, så er DHPU ”Grøn Idræt”, og ESG-rapporten taler ind i de indsatser vi har omkring bæredygtighed. 

DM-ugen – Venskabstræf Lindtorp og Venølejren 

Husk husk husk at tilmelde dig til DM-ugen senest den 1. maj. Som lovet kommer der mere information omkring regelsæt i april, når alle lige har været på Påskeferie. 

Venskabstræf 2024 på Lindtorp 7.-9. juni glæder sig også til at se jer til en hyggelig flyveweekend, tilmeld dig her: https://www.facebook.com/events/913612380114235

Venølejren afholdes som sædvanligt i uge 29. 13-20. juli. Tjek facebookgruppen Vinger over Venø for mere information; https://www.facebook.com/events/7458188310934844/?ref=newsfeed

Her venter der dig også et fantastisk fællesskab på jorden og i luften på tværs af mange klubber. 

Endelig vil vi ønske jer alle en rigtig dejlig Påske – både jer herhjemme og jer, der er så heldige at være i Bassano med klubben eller til FUN-Cup. 

Hilsen Camilla og Sanne

Skriv et svar