Tilmeld dig til DM-ugen 2024

Det er første gang der bliver afholdt DM i paragliding i Danmark og længe siden der blev afholdt DM i hanggliding. Derfor har vi et særligt ønske om at være med, for at skabe sammenhold på tværs af klubber og på tværs af niveau, hvor der vil være aktiviteter og konkurrencer for piloter på alle trin.

DM-ugen bliver afviklet i sammenhæng med DIF DM-uge, og i denne uge vil et stort antal andre unioner være i gang med deres DM i Herning og omegn. Vi holder eventet sammen med DSvU og DFU, og de tre unioner er dermed samlet til et brag af en fest for vores flyvende sportsgrene.

DM-ugen indeholder officielle DM-mesterskabskonkurrencer indenfor XC og præcisionslanding, for både HG og PG. Præcisionslandings-konkurrencen afvikles i udgangspunktet sent på dagen, men kan flyttes afhængigt af vejrforhold. Desuden vil vi afholde forbundsmesterskab (DM) i skrænt på en passende dag, måske flere, også sent på dagen. I løbet af ugen vil vi desuden afholde mesterskaber i groundhandling, så ALLE piloter på alle niveauer kan deltage her.

Regelsæt i de forskellige discipliner kan downloades her:

PG XC regler (ENG)

PG XC regler (DK)

HG XC regler (ENG)

HG XC regler (DK)

Præcisionslanding regler (ENG)

Groundhandling regler (DK)

Læs meget mere om DHPU’s deltagelse her: https://www.dif.dk/dm-ugen/idraetter/hanggliding-og-paragliding og alle deltagende sportsgrene her: https://www.dif.dk/dm-ugen

Du kan downloade DM-ugen som app, hvor du kan følge med live under DM-ugen. Du kan også hente DR’s podcast ”Tyvstart”, hvor DR løbende vil bringe historier under DM-ugen.
Tilmelding senest den 1. maj 2024 via knappen: 

Vigtigt: Vi har brug for frivillige i løbet af ugen. Læs mere under FAQ for generelle spørgsmål.

Glæder os til en fantastisk uge med en masse flyvning og socialt samvær på tværs af klubber og idrætter.

FAQ – frivillig til DM-ugen

– Hvilke frivilligroller kan jeg vælge?
Spilførere/flagposter/hjælp på banen
Frivilligkoordinator
Tandempiloter til at give ture
Frivillige som kører ud at henter folk der er strandet
Frivillige til at stå i baren (i løbet af dagen og flere på sidste festaften)
Frivillige til at ordne toiletter
Frivillige til at stå i madbod(er)
Frivillige til at brygge kaffe
Frivillig til registrering af piloter
Ansvarlig til skrænt-DM og groundhandling event
Frivillige til ”kom og prøv”: Piloter, som vil vise udstyr frem, kite med det etc.
Fotograf til at tage billeder og video, evt. med drone (hvis dronebevis haves)

– Hvordan bliver jeg frivillig?
Find en frivilligrolle, du synes er spændende, og ansøg ved at skrive en mail til Camilla. Du kan læse mere og connecte med andre frivillige ved at melde dig ind i Facebook-gruppen ”DM-ugen frivilligteam”.

– Hvem kan blive frivillig?
Alle, der har lyst til at være med, kan blive frivillige! Der er mange frivillige under DM-ugen og de løser vidt forskellige opgaver. Som frivillig bliver du en del af et hold. Her møder du nye mennesker gennem de opgaver, du er engageret i.

– Hvordan bliver jeg frivillig sammen med mine venner?
Du kan sagtens være frivillig sammen med dine venner. Du skal blot huske at fortælle Camilla, hvor mange I er, der gerne vil være frivillige sammen.

– Skal jeg medbringe mit eget udstyr til ”kom og prøv”? Du skal ikke medbringe eget udstyr, det sørger DHPU for.

– Hvor mange timer skal jeg engagere mig?
Du vælger selv hvor mange timer om dagen eller ugen du har lyst til at være frivillig. Nogle frivilligtyper tilbyder endagsroller, og andre hele ugen. Vil du engagere dig yderligere efter DM- ugen, kan du henvende dig til din klub som hjælpeinstruktør eller som frivillig i bestyrelsesarbejde eller anden klubaktivitet.

– Kan man være frivillig, selvom man ikke taler dansk?

Du kan sagtens være frivillig selvom du ikke taler dansk. Skriv til cac@dhpu.dk, så vi kan finde den bedste frivilligrolle til dig.

– Kan man være frivillig, selvom man ikke er medlem af DHPU/eller uddannet pilot? Vi vil meget gerne imødekomme alle som har lyst til at hjælpe til under DM-ugen. Skriv til cac@dhpu.dk, så vi kan finde den bedste frivilligrolle til dig, som ikke nødvendigvis kræver pilotviden.

– Får jeg mad og drikke som frivillig?
Ja du får både mad og drikke når du er på vagt som frivillig, samt gratis middag lørdag aften. Vi håber meget at kunne få en eller flere madboder ud på flyvepladsen, så man som frivillig kan få en voucher og ellers vil der dagligt være mulighed for frisksmurte sandwich, frugt mm. Der er ikke mad, når du ikke er på vagt, men du må gerne selv medbringe mad og ellers har du mulighed for at købe færdiglavet mad på flyvepladsen.

– Får jeg løn som frivillig?
Frivillige får skattefritakst, hvis de deltager en hel dag.

– Får jeg tøj som frivillig? Ja du får en t-shirt

– Hvor kan jeg sove, når jeg er frivillig?
Alle frivillige har mulighed for at ansøge (gerne i god tid til Birgitte Ørnskov tlf 53809722) om at sove på campingpladsen på Svæveflyvecenter Arnborg (oversigt) eller du kan bo gratis på Fasterholt flyveplads, hvor der er plads til at sætte telt/campingvogn op. Området ligger i grønne arealer. Her kan du få en god nattesøvn, et bad, få opladt mobilen og mulighed for at købe mad og drikke.

– Hvordan downloader jeg DM-ugens officielle app? Hvis du bruger iPhone, kan du finde appen i App Store.

– Hvordan kommer jeg til Arnborg/Fasterholt fra Herning?
Vi håber der vil køre gratis shuttlebusser mellem Herning og Arnborg/Fasterholt.

– Hvad hvis jeg kommer langvejs fra?
Hvis du kommer langvejs fra får du kørsel og broafgift dækket

– Jeg har spørgsmål om at være frivillig, hvem kan jeg kontakte?
Mangler du svar på et vigtigt spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til cac@dhpu.dk