Sommernyhedsbrev 2022


Klubfusion

PG-Tølløse og Valhalla77 fusionerer.

Bestyrelserne i PG-Tølløse og Valhalla 77 har gennem foråret arbejdet på at lægge rammerne for en fusion af de to klubber, og har på et fælles bestyrelsesmøde d. 11 maj 2022 vedtaget at fusionere pr. 1 juli 2022. Det fortsættende cvr. nr. bliver Valhallas 35575103 da det er her de bedste administrative systemer ligger.

I den fælles klub, vil vi kunne tilbyde medlemmerne alle aspekter af vores sport: 

 • Optræk og fladlandstermik fra Tølløse
 • Bådoptræk og SIV/acro i Guldborgsund
 • Et aktivt motor-pilot miljø
 • Elev uddannelse som turbo forløb ifm. den traditionelle Annecy klubtur
 • Elev uddannelse på snor i Tølløse som et lidt længere forløb i mindre hold á typisk 2-4 deltagere
 • Videre uddannelse til alle trin og samtlige certifikater og tillægsbeviser i SafePro Para programmet
 • Udlandsture
 • Deltagelse i konkurrencer
 • Julefrokost og meget mere

Samtidig vil fusionen frigive mange ressourcer for de frivillige, da der nu kun skal bruges tid på én medlemsadministration, ét regnskab, ét sæt uddannelsesplaner mv.


Samarbejde med Race for Oceans

DHPU er, som I måske ved, Grøntforbund. Det betyder, at vi allerede nu har strategiske indsatser for at være klimabevidste, bl.a. med overgangen fra brændsel til el-spil.

Men vi kan sagtens blive bedre. Derfor har vi nu indgået i samarbejde med raceforoceans.org, som gør en kæmpe indsats for at få frivillige til at rense op på vores danske strande. Det er jo også vores legeplads rundt om i landet, så derfor vil det være fantastisk, hvis vores medlemmer deltager i at samle plastik og skrald ind, f.eks. når vi laver ”parawaiting”. 

Helt praktisk set, så vil vi gerne invitere et par stykker i hver klub til at blive miljøambassadører. Hvad dette konkret kommer til at indebære, skal gruppen af miljøambassadører selv være med til at definere sammen, og vi opretter fælles forum for jer. Aktiviteter kunne f.eks. være events omkring fællesindsamling med andre aktører i Race for Oceans eller simpelthen at hjælpe klubben med at have indsamlingsposer mm. klar ved hånden.

Men i første omgang har vi aftalt med Race for Oceans, at vi sender dem en udtjent skærm, som bliver syet om til store indsamlingsposer, som miljøambassadørerne kan have ansvaret for. På den måde genanvender vi vores udtjente udstyr til netop at gøre en indsats for vores miljø i form af indsamlingsposer.

Vi opfordrer derfor de af jer, der kunne tænke sig at blive miljøambassadører for DHPU at skrive til Rune Kastrup, rka@dhpu.dk, som vil koordinere og sørge for at klæde jer på til opgaven. 

Og hvis nogen af jer har en udtjent skærm (gerne farverig) så giv også lyd til Rune.

Kig gerne forbi https://raceforoceans.org for at læse mere om projektet eller find deres instagramprofil her for at se billeder af bl.a. de omsyede poser.


Inspirationsworkshop for alle Trin 4 piloter

I DHPU vil vi gerne inspirere alle Trin 4 piloter til hvad man kan bruge det næste trin i uddannelsen til. Derfor modtager alle Trin 4 piloter en invitation på mail til inspirationsworkshops, som finder sted 20.-21. august i Brande og 3.-4. september i Roskilde. Vi inviterer nogle af de bedste inden for deres felt til, at oplæg om bl.a. meteorologi, acroflyvning, sikkerhedsaspekter mv.

Programmet er indtil videre som følger:

 • Indtjekning på overnatningssted
 • Workshops og mad
 • Overnatning
 • Workshops og mad
 • Tak for denne gang

Vi håber at mange Trin 4 piloter vil deltage i vores inspirationsworkshops og ser frem til nogle gode dage med masser af snak om flyvning.

Hvis du er Trin 4 pilot og ikke modtager en invitation i juli måned, så kontakt gerne Rune Kastrup på rka@dhpu.dk, så du kan få invitationen og komme med på workshoppen.