Ulovlig paragliderbane?

I en artikel på TV-Kalundborgs hjemmeside bliver paraglider piloter sat i direkte forbindelse med slåningen af et fredet areal for at anlægge en ”paragliderbane” ved Golfbanen i Kalundborg, nærmere bestemt mellem fårefolden og Charlesvej. Artiklen kan læses her

Dansk Hanggliding og Paragliding Union har været i dialog med TV-Kalundborg for at forklare, at man ikke anvender “paragliderbaner” for at starte eller lande nær kysten, men at man typisk bevæger sig fra stranden og op, eller starter direkte fra toppen uden behov for en “paragliderbane” – det ville i så fald være Danmarks første af sin slags.

DHPU stillede også spørgsmålstegn ved, hvorledes man kunne sætte paragliderpiloter i forbindelse med slåningen af det fredede græsstykke. TV-Kalundborg har skrevet, at der ikke forefindes et bevis for at det netop er paraglider piloter der har anlagt denne “paragliderbane”, men at Kalundborg Kommune tror, at det er paragliderpiloter, da de er de eneste der bruger området.

TV-Kalundborg har efterfølgende rettet deres artikel således, at der nu står “Fredet jord bliver muligvis brugt som paragliderbane”.

“Det er meget ærgerligt, at Kalundborg Kommune og TV-Kalundborg offentligt vælger at sætte en lille gruppe af naturens brugere under mistanke for hærværk og selvtægt når mistanken beror på en mavefornemmelse hos en ansat i kommunen” udtaler bestyrelessformand Michael Emmervadt Bach-Olesen som har forestået dialogen. “Det sætter vores medlemmer i et dårligt lys lokalt, og det er simpelhen bare ikke fair, man burde have kontaktet forbundet med sin mistanke, så vi kunne undersøge sagen og forklare hvorfor det helt præcist ikke giver mening, at der skulle være anlagt en “ulovlig paragliderbane” i det område.

DHPU har været Grønt Forbund under DIF i en årrække og arbejder aktivt for at sikre vores miljø og natur bl.a. som medlemmer af Danmarks Idrætsforbunds Natur,- og Miljø Forum samt Friluftsrådet. DHPUs miljø kodeks er baseret på et ønske om samarbejde og ikke konfrontation.